parcours d'amour - UITGESTELD

De weg van de liefde loopt nooit dood.

binnenstad Oostende, de geplande editie van februari 2021 werd uitgesteld - meer info volgt zodra beschikbaar

(c) Eva Rossie

Liefde tussen de Lijnen

Liefde tussen de Lijnen is hét jaarlijkse Valentijn minifestival in Oostende. Hoe beeld je de liefde in al haar vormen, gedaanten en afgeleiden uit, hoe verklank je haar, met welke woorden? Ziehier de uitdaging.
Hendrik Tratsaert van de nieuwe vzw EXIl bedacht - in opdracht van de Stad Oostende - een concept dat prikkelt, artistiek niveau heeft, en coronapoof is: Chaussée d’Amour. Dichteres Maud Vanhauwaert stelt het programma mee samen.

(c) Eva Rossie

Belevingsparcours

De titel komt natuurlijk van het soort steenwegen in dit land waar vanachter het raam gelokt en verleid wordt. In de binnenstad van Oostende zullen vijftien vitrines centraal staan, ingericht langs een belevingsparcours. Met korte live acts van 25 podiumdichters, muzikanten en andere artiesten. Met andere fascinerende vitrines waar je vooral louter naar kijkt – tableaux vivants, kunstwerken, tekst en scenografie, projectie – en/of luistert (soundscape, podcast). Telkens vanop de stoep, turend door het raam. Op wandel op je eigen tempo.  


Jouw gids op het parcours is een lang liefdesgedicht dat als een verleidelijke slang doorheen de straten en de vitrines van Chaussé d’Amour kronkelt. Mustafa Kör, Hagar Peeters, Stijn Vranken, Rashif El Kaoui, Idwer de la Parra, Maud Vanhauwaert, Iduna Paalman en Ester Naomi Perquin schreven eraan. Hun verzen sturen je op weg.


Het programma start bij het begin van de Valentijnweek (9/2) en kent zijn apatheose tijdens het weekend (12-14/2) met de live acts die het vitrineparcours zullen animeren, zeg maar ‘poëtisch ‘

tot leven wekken’. Ben je een woordenfanaat, een voyeur, een flaneur, een obstinate shopper, of een toevallige passant? Langsheen deze chaussée d’amour krijgt je eigen nieuwsgierigheid een prikkelend antwoord. Valentijn als Aha Erlebnis!


De bekendmaking van het programma wie-wat-waar wordt verwacht eind december.

foto's © Eva Rossie