top of page

Walkabout

walk.JPG

Wandelen is in, terwijl het nooit echt uit is geweest. Walkabout koppelt de fascinatie voor het bewust ‘te voet’ willen gaan aan een dubbele missie van lange duur: de creatie van wandelingen door kunstenaars en lezingen en debat door schrijvers en denkers. Dit artistiek wandelproject wil voor een andere blik en een andere ervaring staan.

Exil, KAAP en Studium Generale starten een reeks lezingen in de ‘Karakters’-reeks zakboekjes van Lannoo en Academia Press onder de titel “Ik wandel, dus ik ben”. Het is de voorbode van het festival dat Exil in 2022 opzet in de driehoek Oostende - Knokke-Heist – Damme - een regio met uiteenlopende natuurgebieden. Talloze wandelactiviteiten (wandelcreaties, filosofische en historische landschapswandelingen) zullen er te vinden zijn naast voedsel voor de geest in de vorm van lezingen en debatten van en met (inter)nationale sprekers over wandelen.

We willen de komende jaren verderbouwen aan een community van wandelaars en cultureel geïnteresseerden binnen een heel diverse sociale mix. De komende jaren moet dat uitmonden in talrijke ontmoetingsmomenten, tryouts, debatten, lezingen en een tweede festival in de driehoek Oostende-De Panne-Diksmuide, de westkust en hinterland dus.


Walkabout = mensen, natuur en cultuur verbinden

Walkabout (bis) = samen bewegen en reflecteren


Editie 2022-2023 i.s.m. Stad Oostende, Gemeente Knokke-Heist, TAZ, KAAP, Het Zwin, Domein Raversyde, Natuurpunt, vzw Trage Wegen, Westtoer, CC De Grote Post, CC Scharpoord, Vonk & Zonen, PassaPorta en Studium Generale.

walkabout: Over ons
bottom of page