walk.JPG

Walkabout

ik wandel, dus ik ben

Wandelen is in, terwijl het nooit echt uit is geweest. Walkabout koppelt de fascinatie voor het bewust ‘te voet’ willen gaan aan een dubbele missie van lange duur: de creatie van wandelingen door kunstenaars en lezingen en debat door schrijvers en denkers. Dit artistiek wandelproject wil voor een andere blik en een andere ervaring staan.

In het najaar van 2021 starten Exil, TAZ en Studium Generale een reeks lezingen in de ‘Karakters’-reeks zakboekjes van Lannoo en Academia Press onder de titel “Ik wandel, dus ik ben”. Het is de voorbode van het lentefestival dat Exil in 2022 opzet in de driehoek Oostende - Knokke-Heist – Damme - een regio met uiteenlopende natuurgebieden – in nauwe samenwerking met TAZ. Talloze wandelactiviteiten (wandelcreaties, filosofische en historische landschapswandelingen) zullen er te vinden zijn naast voedsel voor de geest in de vorm van lezingen en debatten van en met (inter)nationale sprekers over wandelen.

We willen de komende jaren verderbouwen aan een community van wandelaars en cultureel geïnteresseerden binnen een heel diverse sociale mix. De komende jaren moet dat uitmonden in talrijke ontmoetingsmomenten, tryouts, debatten, lezingen en een tweede festival in de lente van 2024 in de driehoek Oostende-De Panne-Diksmuide, de westkust en hinterland dus.


Walkabout = mensen, natuur en cultuur verbinden

Walkabout (bis) = samen bewegen en reflecteren


Editie 2022 i.s.m. Stad Oostende, Gemeente Knokke-Heist, TAZ, Het Zwin, Domein Raversyde, Natuurpunt, vzw Trage Wegen, Westtoer, CC De Grote Post, CC Scharpoord, Vonk & Zonen, PassaPorta en Studium Generale.