De kleine garnaal

voor literair-maritieme fijnproevers

Het project De Kleine Garnaal brengt mensen rond de tafel. Het is tegelijk een ritueel, een literaire ervaring, een kookles, een culinair festijn en de kennismaking met andere disgenoten.


Zoals de Noordzeegarnaal is er maar één - de crangon crangon in het Latijn - als soort welteverstaan (ook wel ‘het goud van de Noordzee’ genoemd). Samen garnalen pellen is een familieritueel voor wie aan de kust woont. Waarom niet dit ritueel in groep beleven, gezeten naast aandachtige, enthousiaste wildvreemden? En gelijk luisteren naar de beste schrijvers en auteurs, die uit de maritieme literatuur putten? Zo’n kleine maar fijne selectie uit de verhalen en gedichten over de zee en de visserij, die je hart sneller doen slaan? Als je (nog) niet kan pellen, dan wordt het je aangeleerd. Na deze pel- en voorleessessie gaan we aan de slag met een professionele kok om een klassiek garnalenrecept (bijvoorbeeld tomaat-garnaal, garnaalkroketten, bisque de crevettes of tatjespap met garnalen) te bereiden. We maken dit ter plaatse klaar en toveren het op ons eigen bord. Voilà. Eet smakelijk. Elke geplande week zijn er drie sessies met hetzelfde recept en dezelfde schrijvers of acteurs. Per geplande Kleine Garnaal week wisselt dit programma.

De Kleine Garnaal is een productie van vzw Exil en kleinVerhaal en wordt gerealiseerd met de steun van de Stad Oostende. Met dank aan O.666 voor de gastvrijheid.

PROGRAMMA SEPTEMBER


Concept/coach: Hendrik Tratsaert

Acteur: Sébastien Dewaele

Verteller: Doris Klausing

Chef-kok: Jan Wydooghe (chef-on-the-move)

Locatie: O.666, Hendrik Baelskaai 27, Oostende (Oosteroever)


De Kleine Garnaal is een productie van vzw Exil en kleinVerhaal.

Realisatie met de steun van de Stad Oostende. Met dank aan O.666 voor de gastvrijheid.


Sessie zon. 13 september om 11u en om 14u30 (Open Monumentendag) in O.666 - VOLZET

Inschrijven (verplicht) via formulier op  www.oostende.be/cultuur

Duur: 2u (tot resp. 13u en 16u30)

(light versie met boterham met garnaal en mayonaise)

Gratis tryout


De sessies in september zijn VOLZET (di.15, woe.16, don. 17 om 17u30) in O.666

Inschrijven (verplicht) per mail aan info@kleinverhaal.be

(naam + tel.nr.+ aantal tickets vermelden aub)

Duur: 3u (tot 20u30)

(volledige versie met tomaat garnaal en frietjes)

Tickets: € 15 pp. (ter plaatse betalen cfr. inschrijving per mail)

In oktober en november volgen er nog sessies. Data en informatie volgen worden midden september nog bekendgemaakt.


De Kleine Garnaal houdt rekening met de covid-19 event maatregelen en is coronaproof georganiseerd. Elke sessie is opgedeeld in drie delen:

  1. Garnalen pellen en acteur leest voor

  2. Demonstratie van het recept door de chef-kok

  3. Opdienen reeds gedresseerde borden. Rest de afwerking van je individuele bord met je eigen versgepelde garnalen

Eet smakelijk! Bestelling van drankjes wordt opgenomen.

 
 
  • Facebook

©2020 door EXIL.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now